eur:
393.85
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Eva Rezesová börtönbüntetésének kétharmadát letöltve, hat év után elhagyja a Nagy Ignác utcai fővárosi büntetés-végrehajtási intézetet 2018. augusztus 28-án. A szlovák nő 2012. augusztus 21-én hajnalban az M3-as autópályán X5-ös BMW-jével ittasan, mintegy 165 kilométeres óránkénti sebességgel hátulról belerohant egy személyautóba, amelyben emiatt négyen életüket vesztették.
Nyitókép: MTILakatos Péter

Rezesová máris autót vezethet

A járművezetéstől csak Magyarországon tiltották el, Szlovákiában visszakaphatja jogosítványát.

Négy ember halálát okozta ittas vezetés miatt, ezért jogerősen kilenc évre ítélték Eva Rezesovát. A szlovák milliomosnő végül hat év után, kedden feltételesen szabadult a fogházból. A 2014-ben meghozott ítéletében a bíróság arról is döntött, hogy Rezesovát nyolc évre eltiltja a közútijárművezetéstől. Ez a büntetés viszont csak Magyarország határain belülre terjed – tudta meg a Magyar Idők Gyugyi Csillától, a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjétől.

A járművezetéstől eltiltás nyolcéves tartama a feltételes szabadság megkezdésének időpontjától indul. Ennek értelmében legkorábban 2029-ben vezethet hazánkban. A nő jogosítványát még a nyomozás során elvették, és elküldték az okmányt kiállító szlovák hatóságnak, ahonnan most akár vissza is kaphatja Eva Rezesová.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×