eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Váratlan fordulat az ablakon kizuhant kislány ügyében

Az édesanya poligráfos vizsgálata azt mutatta, hogy nem mond igazat.

Még május 20-án zuhant ki egy hároméves kislány egy kistarcsai társasház negyedik emeleti lakásából, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt. Az ügyben a nyomozás azóta folyik, és most a Blikk értesülései szerint érdekes fordulatot vett. Poligráfo­s vizsgálatnak vetették alá a szülőket és a gyerek keresztanyját, akinek vigyáznia kellett volna a kicsire, miután a szülők azt vallották, nem tudtak arról, hogy a keresztanya hajnal­ban magára hagyja a kislányt, a nő viszont ennek az ellenkezőjét állította. A teszt kiderítette, hogy az édesanya a perdöntő kérdésben nem mondott igazat: vagyis tudta, hogy a gyerek egyedül lesz a lakásban.

Az információt a szülők védőügyvédje is megerősítette, de hozzátette, a magyar jogrend szerint a hazugságvizsgálat eredménye nem számít perdöntő bizonyítéknak. Az új információk birtokában szinte biztos, hogy a kislány anyját és keresztanyját is meggyanúsítják, gondatlanságból elkövetett emberöléssel.

A gondatlanságból elkövetett emberölés büntetési tétele alapesetben 1–5 évig terjedő szabadságvesztés. A büntetés kiszabásánál azonban súlyosbító körülménynek számít, ha 14 év alatti az áldozat.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×