eur:
394.39
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Előzetesbe kerül a rendőrnő elgázolója

A Budakörnyéki Járási Ügyészség indítványt tett annak a férfinak az előzetes letartóztatására, aki kamionjával elsodorta az M5-ös autópálya leállósávjában igazoltatást végző rendőröket hétfőn.

A gyanúsított hétfőn egy kamiont vezetve haladt az M5 autópályán, de a 23 kilométerszelvényének térségében járva nem a vezetésre figyelt, hanem a rádiót próbálta beállítani. Emiatt lehaladt a leállósávba, ahol éppen rendőri intézkedés folyt. Ott egy megkülönböztető fényjelzését működtető, de civil szolgálati gépkocsi, mögötte pedig az intézkedés alá vont személygépkocsi állt.

A gyanúsított a kamionnal hátulról nekiütközött a leállósávban álló személygépkocsinak és a rendőrök szolgálati gépkocsijának. A tehergépkocsi a járművek mellett álló rendőröket elsodorta. A balesetben az igazoltatott jármű vezetője, egy nő és ez egyik rendőr 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett el. A másik rendőr a baleset során olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsított férfi esetében a cselekmény jellege, tárgyi súlya miatt szökésétől, elrejtőzésétől okkal lehet tartani, ezért a Budakörnyéki Járási Ügyészség a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését indítványozta.

Egy közlekedési jogász szerint a balesetet el lehetett volna kerülni, ha nem a leállósávban zajlik az igazoltatás.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×