eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Egy fülhallgató miatt késelt a 18 éves fiú

A Fővárosi Főügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádol négy fiatalkorú elkövetőt, akik tavaly áprilisban a Margit hídon kiraboltak egy férfit, majd ezután még az egyikük egy késsel életveszélyesen meg is sebesítette - olvasható a szervezet honlapján.

Tavaly áprilisban a Margit hídon az ittas állapotban lévő fiatalkorú vádlottak egyike odalépett odalépett egy 29 éves férfihez, aki a fülhallgatóján zenét hallgatott. A sapkáját leverte a fejéről, és felszólította, hogy adja nekik a fülhallgatót. A sértett erre nem volt hajlandó, mire ketten rátámadtak és a kőkorlátnak szorították.

A férfi megpróbált kitérni és elmenekülni, ekkor azonban az egyik támadó a vállánál fogva földre vitte, majd egy másik társa ököllel az arcán megütötte. Ketten is megrúgták a földön fekvő sértettet, az időközben földre esett fülhallgatóját pedig elvették.

Ezt követően hárman elindultak, a 18 éves elsőrendű vádlott azonban még ott maradt, a zsebéből elővett egy kést és azzal a sértettet többször megszúrta. A sértett combján lévő fő artériát érő szúrás nagyfokú vérvesztéssel járt, aminek következtében közvetlen életveszélyes állapotba került, életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A négy fiatalkorú elkövetőt a Fővárosi Főügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntettével, illetve az elsőrendű vádlottat emellett életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és velük szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×