eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb véres leszámolás egy brazil börtönben

Tíz halottja van annak a véres leszámolásnak, amely szombaton tört ki rivális bandák között egy észak-brazíliai börtönben.

A Folga de Sao Paulo nevű internetes oldal azt írta, lázadás tört ki Rio Grande do Norte szövetségi állam Alcacuz nevű börtönében azután, hogy a bandák összecsaptak. Az egyik csoport elfoglalta a másik celláit.

Zemilton Silva, a brazil börtönrendszer koordinátora arról számolt be, hogy három rabot társaik lefejeztek.

A rendőrség körbevette a börtönt és lezárta a bejáratokat. A biztonságiak azonban vasárnap hajnalig vártak azzal, hogy behatoljanak, mert a rabok elhagyták celláikat és fegyvert szereztek.

Brazíliában túlzsúfoltak a börtönök, és gyakoriak a lázadások. Nemzetközi jogvédő szervezetek ezért gyakran bírálják az országot.

Alcacuzban utoljára két éve, 2015 novemberében volt lázadás, akkor egy alagutat fedeztek fel az őrök. A börtönt 620 rabra tervezték, de jelenleg is mintegy ezeregyszázan vannak az intézményben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×