eur:
394.15
usd:
365.31
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Eladta a NAV által lefoglalt pékséget a tulajdonosa

Eladta komplett pékségét egy vállalkozó Miskolcon, miközben a sütöde gépeit már korábban több tízmillió forintos adótartozás miatt lefoglalta az adóhatóság - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense az MTI-vel vasárnap.

Varga Zoltán az esetet ismertetve elmondta: Szerencsen és Miskolcon is volt üzlete annak a pékségnek, amely néhány év alatt több tízmillió forintos adótartozást felhalmozott fel, amelyet többszöri felszólítás ellenére sem fizette meg.

Ezért a NAV végrehajtói lefoglalták a pékségekben lévő ingóságokat - nyújtó- és dagasztógépeket, mérlegeket, kemencéket, ipari hűtőket, bemutató pultokat - azzal a feltétellel, hogy az eljárás befejezéséig a pékség külföldi tulajdonosa használhatja a gépeket, de nem értékesítheti azokat. Ugyanakkor, ha a törvény által biztosított határidőn belül befizeti a tartozását, feloldják a lefoglalt ingóságokat, ellenkező esetben elszállítják és értékesítik azokat.

Mivel a vállalkozás a megadott határidőn belül nem fizette be tartozását, a NAV végrehajtói elrendelték a lefoglalt gépek elszállítását. Mindeközben derült ki, hogy a szerencsi üzletet már bezárta a vállalkozás, a miskolci pékséget pedig az adóhatóság által lefoglalt gépekkel együtt, a tiltás ellenére értékesítette egy másik vállalkozásnak - tette hozzá Varga Zoltán.

A vásárló azt állította, nem tudott a lefoglalásról, a végrehajtókat azonban ez nem akadályozta abban, hogy elszállíttassák a berendezéseket, amelyek értéke csaknem 14 millió forint, s amelyeket elárvereznek.

Az értük kapott összeget a bíróságon perelheti vissza a jóhiszemű vásárló - mondta a sajtóreferens.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×