eur:
389.51
usd:
364.84
bux:
68042.79
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Vádat emeltek három vasutas ellen a nógrádi vonatbaleset miatt

Három vasutas ellen tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség a tavaly augusztusban Nógrád megyében történt vasúti baleset miatt - közölte a megyei főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

Bóna Gyula elmondta: tavaly augusztus 16-án az Acsa és Galgaguta közötti nyílt vasúti pályán két személyvonat ütközött össze. A balesetben öten súlyos, csonttöréses sérüléseket szenvedtek, huszonegyen könnyebben sérültek meg, a szerelvényekben pedig 143 millió forint kár keletkezett.

A 78-as számú, egyvágányú vasútvonalon a galgamácsai és a nógrádkövesdi forgalmi szolgálattevő - az Aszódról Balassagyarmatra induló vonat késése miatt - az egymással szemben közlekedő szerelvények találkozását Nógrádkövesd helyett Acsa-Erdőkürt állomásra helyezte át - idézte fel a főügyész. Az erről szóló írásbeli rendelkezést a galgamácsai szolgálattevő átadta az Aszód felől érkező vonat mozdonyvezetőjének és vezető jegyvizsgálójának, ők azonban - szabályellenesen - nem olvasták el, a szolgálattevő pedig a szakadó esőben szóban nem közölte velük a rendelkezést, így a megismétlését sem követelte meg tőlük.

A mozdony vezetője Acsa-Erdőkürt állomásra érkezve nem várta meg a Balassagyarmatról érkező vonatot, hanem 8.33 órakor továbbindult Nógrádkövesd felé, annak ellenére, hogy erre nem volt menetengedélye. Röviddel ezután már óránkénti 55 kilométeres óránkénti sebességgel haladt a szerelvény a nyílt pályán, amikor észlelte, hogy szemből hasonló sebességgel érkezik az Aszód felé tartó vonat.

A mozdonyvezetők azonnal gyorsfékezést hajtottak végre, de a baleset már nem volt elkerülhető, a vonatok sebessége az ütközéskor is körülbelül 28 kilométer/órás volt.

Bóna Gyula közölte: a Balassagyarmati Járásbíróságra benyújtott vádiratban az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a három vasutasra.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×