eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nyolcvan kutyát tartottak összezsúfolva egy fővárosi családi házban

Összezsúfolva, piszokban tartottak nyolcvan kutyát egy fővárosi, XVIII. kerületi családi házban, a tulajdonos ellen állatkínzás miatt tettek feljelentést - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a családi házhoz lakossági bejelentésre mentek ki a Nébih kiemelt ügyek igazgatóságának dolgozói. A tulajdonos feltételezhetően évek óta szaporította az állatokat. A kistestű kutyák - csivavák, bolognese-ek, kopaszkutyák, beagle-ek, angol bulldogok - elhanyagoltan, piszokban, bűzben, összezsúfolva éltek - írták.

A pár hónapos kölyökkutyákat a sötét pincében tartották, az állatok többsége csapzott, ápolatlan volt, nem tudni, beoltották-e őket, és chipjük sem volt. Az ingatlanon az ellenőrök párnapos almokat, valamint egy szukát is találtak, friss hasi sebbel. A padláson három perzsa macskát tartott a tulajdonos.

A szakemberek állatkínzás alapos gyanúja miatt tettek feljelentést a rendőrségen. Az állatokat átmenetileg egy állatvédő szervezetnél helyezték el.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×