eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Pénzbüntetésre ítélték az ittasan vezető rendőr dandártábornokot

Hatszázezer forint pénzbüntetésre ítélték, valamint három évre eltiltották a járművezetéstől szerdán azt a rendőr dandártábornokot, aki január 31-én erősen ittasan vezette szolgálati járművét Dunakeszinél - tájékoztatta a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség szóvivője a határozat kihirdetése után az MTI-t.

Gyugyi Csilla közölte: a Dunakeszi Járásbíróság gyorsított eljárásban hozott ítélete nem jogerős, mert az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

A rendőr dandártábornok január 31-én a szolgálati autójával Budapesten, a Külső Szilágyi úton Dunakeszi felé haladt, amikor ittassága miatt felhajtott egy terelőszigetre, majd jelzőtáblának ütközött. Ennek ellenére továbbment, végül Dunakeszin, az M0-s autóúton lelassult és megállt, miközben működtette a kocsi tetején lévő kék villogót - idézte fel a történteket az ügyészségi szóvivő.

A dandártábornokot a mögötte haladó járőrök igazoltatták, az alkoholszonda megfújását azonban megtagadta, ezért vérvizsgálatra vitték. A vizsgálat súlyos fokú alkoholos befolyásoltságot állapított meg.

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt állította bíróság elé a rendőr dandártábornokot, és a vádiratban foglaltaknak a bíróság helyt adott - mondta Gyugyi Csilla.

Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy az ügyész indítványozta a dandártábornok lefokozását, de a bíróság elutasította ezt az indítványt.

A Blikk korábbi információi szerint a dandártábornok a történtek idején az Országos Rendőr-főkapitányság rendelkezési állományában volt, a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) átvezényelve. A Népszabadság pedig azt írta, hogy korábban a Központi Bűnügyi Igazgatóságon, majd a Bűnügyi Ellátó Igazgatóságon szolgált. Az MTI korábbi megkeresésére a GVH azt közölte, hogy a dandártábornok 2011. április 15-étől rendelkezési állományból vezényléssel került a hivatalhoz, a felderítő iroda élére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×