eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Adócsaló magánnyomozó nyomára bukkant a NAV

Elsősorban a párjukban kételkedők számára nyújtott magánnyomozói szolgáltatásokat egy férfi, akiről adóellenőrzéskor derült ki, hogy eltitkolta bevételeit és érvényes engedéllyel sem rendelkezett - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága csütörtökön.

A közlemény szerint a Pest megyei magánnyomozó interneten hirdette szolgáltatásait, így a párjukban kételkedők számára megfigyelést, üzleti partnerrel kapcsolatos adatgyűjtést és gyermekvédelmet is. Az inkognitóban lévő adóellenőrök az akcióban egyikük feleségének megfigyelését rendelték meg a férfitól, aki azonban az átadott előlegről nem adott számlát.

A további ellenőrzéskor kiderült, hogy a nyomozó több mint egy éve úgy fogadott megbízásokat, hogy vállalkozói tevékenységét hivatalosan szüneteltette, jövedelmeiről nem adott számlát, és bevallást sem nyújtott be. Az elmaradt nyugta miatt kiszabott bírságon túl az ügyben a hatóság Pest megyei adóigazgatósága további vizsgálatot folytat.

Hozzátették: ez az ellenőrzés annak a vizsgálatsorozatnak volt a része, amelyben az adóhatóság a fővárosi és Pest megyei, magukat interneten hirdető, adóköteles tevékenységet folytatók adózási fegyelmére fókuszál.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×