INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Megkéselték az MTK két sportolóját

InfoRádió / MTI
Az MTK két sportolója sérült meg szilveszter éjjel Szigethalmon egy tömegverekedésben, egyikük, egy ökölvívó túl van az életveszélyen, a másiknak az állapota még kritikus.

Az MTK ökölvívó-szakosztálya szerdán a honlapján azt közölte, hogy egy, a klub kötelékébe tartozó sportoló szüleinek a vendéglátó-ipari helyiségében a szórakozó sportolókba belekötött egy másik társaság, a szóváltás vége késelés lett. A 17 éves támadó többször megszúrta az ökölvívót, akinek a nyaki artériája megsérült, egy másik szúrás pedig majdnem a szívburkát is átszakította. Az MTK Facebook-oldalán azt írták, hogy a verekedésben egy másik sportolójuk is megsérült, az ő életéért még küzdenek az orvosok. A hvg.hu úgy tudja, hogy a másik sérült a klub egyik birkózója.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban az esetről azt mondta, "több ember sérülésével járó tömegverekedés tört ki Szigethalom egyik szórakozóhelye előtt". A bűncselekménnyel összefüggésben már kedden gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vettek egy 17 éves szigethalmi fiatalembert, a megyei főkapitányság emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ellene.

A szóvivő szerdán azt közölte, hogy az őrizetbe vett fiatalkorú a rendelkezésre álló adatok szerint kedd hajnalban a sörözőben szóváltás, dulakodás után többször mellkason szúrt egy férfit, aki ennek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az adatgyűjtés során azóta az is kiderült, hogy ugyanakkor és ugyanott egy másik férfit is bántalmaztak, ő szintén életveszélyes sérüléseket szenvedett. Támadójának személyazonossága egyelőre nem tisztázott. A nyomozást szakértők bevonásával folytatja a rendőrség - mondta Beluzsárné Belicza Andrea.

A címlapról ajánljuk