eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Tizenöt évre ítélték az alkalmazottját megmérgezni próbáló bugaci nőt

Jogerősen tizenöt év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla pénteken azt a bugaci asszonyt, aki 2010 nyarán megpróbált megmérgezni egy nála dolgozó nőt.

A jelenleg 66 esztendős asszony férjével egy bugacpusztai tanyán élt, szarvasmarha-neveléssel foglalkozott. 2005-ben került hozzájuk egy értelmi fogyatékkal élő nő, két évvel később pedig egy szintén gondnokság alatt álló férfi, akit később csak rendőri intézkedésre engedtek el.

Mivel erején felül dolgoztatták, nem kapott megfelelő ellátást és rendszeresen bántalmazták, a fogyatékkal élő nő megpróbált megszökni, a munkáltatói azonban nem hagyták ezt: hónapokon keresztül éjszakánként rázárták az ajtót, majd elhatározták, hogy megszabadulnak tőle.

2010. június 23-án a vádlott a nő kávéjába permetezésre használt mérget öntött. A sértett röviddel később rosszul is lett, de a vádlott, félve a lelepleződéstől, mentőt hívott. Az eset kapcsán a rendőrség eljárást indított, egy, a tanyán dolgozó nő pedig terhelő vallomást tett a munkáltatókra. A 66 éves nő előzetes letartóztatásba került. Férje fenyegetésekkel és bántalmazással elérte, hogy a tanúskodó nő magára vállalja a bűncselekményt, amikor pedig vissza akarta vonni vallomását, megpróbálta megmérgezni.

A tárgyaláson a vádlott asszony tagadta a bűncselekmények elkövetését.

Az ügyészség - tekintettel az eset összes körülményére - életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A táblabíróság emberölés kísérletében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a nőt és jogerősen 15 év börtönbüntetéssel sújtotta, férje öt és fél év börtönt kapott többek között testi sértés miatt.

Az ítélőtábla az elsőrendű vádlott esetében súlyosbította az első fokon kiszabott 12 éves büntetést. Mezőlaki Erik tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során kifejtette, az asszony kirívóan súlyos bűncselekményeket követett el, amikor szellemileg fogyatékos, neki kiszolgáltatott embereket megalázó módon, sokszor őket éheztetve foglalkoztatott, személyi szabadságuktól megfosztott, majd közülük egyet megpróbált megölni.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×