eur:
400.94
usd:
367.59
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

Házkutatást tartanak a Tettrekész rendőrszakszervezet irodájában

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete központi, szekszárdi irodájában házkutatást tart a kaposvári nyomozó ügyészség és a rendőrség - közölte az érdekvédelmi szervezet. A házkutatást a Kaposvári Nyomozó Hivatal rendelte el. Szima Judit főtitkár az InfoRádiónak azt mondta: az akcióval meg akarják félemlíteni a szakszervezetet.

A szakszervezet ellen hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt indult nyomozás ismeretlen tettes ellen - közölte a Somogy megyei főügyész az MTI-vel.

A nyomozást a Kaposvári Nyomozó Ügyészség konkrét adatokkal alátámasztott feljelentés alapján rendelte el - tudatta közleményében Horváth Szilárd.

Egerváriné Lucza Gyöngyi, a főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére közölte: a nyomozás érdekeire való tekintettel a kiadott közleményben leírtaknál többről nem adhat tájékoztatást.

A nyomozás lezárultával, annak eredményéről tájékoztatják a közvéleményt - tette hozzá.

Megfélemlítés?

A házkutatás célja, hogy a szakszervezet megalakulása óta keletkezett összes pénzügyi bizonylatot lefoglalják, a számítógépekről az összes adatot letöltsék - mondta el az InfoRádiónak Szima Judit főtitkár.

Az indok szerinte mondvacsinált, ez ügyben ugyanis bűncselekmény hiányában már befejeződött a vizsgálat, pedig az ügyészség másfél évig vizsgálódott. Az adóhatóság is többször vizsgálta a szakszervezetet, és semmiféle megállapítást nem tett - hangsúlyozta Szima Judit.

Megítélése szerint így akarják megfélemlíteni és elhallgattatni a szakszervezet, hogy ne tudják képviselni a magyar munkavállalók érdekeit.

Ma folytatódik az egyeztetés


Ma folytatják a tárgyalásokat a rendvédelmi szakszervezetek képviselői a belügyminiszterrel, miután a tegnapi egyeztetésen nem született megállapodás. Orbán Viktor miniszterelnök azt kérte, hogy a hétvégéig zárják le a tárgyalásokat.

A tegnapi három és fél órás egyeztetés után Nagy Linda, a belügyminisztérium szóvivője az álláspontok közeledéséről beszélt.

A szakszervezetek részéről Powell Pál, a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának egyik vezetője ugyanakkor azt mondta, hogy kaptak egy új tervezetet, amely ebben a formájában számukra elfogadhatatlan.

Árok Kornél, a rendvédelmi dolgozók demonstrációs bizottságának vezetője, aki időközben lemondott posztjáról, azt mondta, hogy nem közeledtek az álláspontok, sőt újabb, "megdöbbentő" dolgokat vetett fel a kabinet.

Szerinte a kormány a korkedvezménnyel nyugdíjba vonult rendvédelmi dolgozók juttatását is átnevezné, mert a kormányfő álláspontja szerint nyugdíjat csak az öregségi nyugdíjkorhatár elérése után kaphatnának az emberek.

Árok Kornél az InfoRádiónak azt is elmondta, hogy várhatóan ma megválasztják a rendvédelmi dolgozók demonstrációs bizottságának új vezetőjét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutattak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indult a hét. Amerikában Colombus-nap mellett is rekordon zárt az S&P500, de a többi főbb index is emelkedéssel kezdte a hetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×