eur:
399.4
usd:
363.8
bux:
74306.62
2024. október 8. kedd Koppány

A horvát rendőrség agyonlőtt egy tartálykocsi-robbantással fenyegető férfit

A horvát rendőrség agyonlőtt kedden egy férfit, aki előző nap hatalmába kerített egy tartálykocsit az egyik Split közeli benzinkútnál és robbantással fenyegetőzött.

A rendőrök - egy orvos és egy pap segítségével - 16 órán át próbálták lebeszélni őt tervéről, nem sok sikerrel: a férfi kedd reggel két kézigránátot hajított a vele tárgyalókra, s az egyik fel is robbant, megsebesítve egy rendőrt. Amikor újból támadni próbált, lelőtték.

A férfi, Igor Grgic az 1991-es horvát függetlenségi háború veteránja volt, és poszt-traumás stressz szindrómával kezelték. A horvát hírügynökség jelentése szerint elégedetlen volt a helyzetével, ez lehetett az oka ámokfutásának.

A benzinkút környékéről hétfőn 25 lakost evakuáltak elővigyázatosságból.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Strasbourgban: az EU-nak változnia kell

Orbán Viktor Strasbourgban: "az EU-nak változnia kell"

Kedd délután órákon át faggathatják újságírók a magyar miniszterelnököt egy nappal azelőtt, hogy bemutatja Magyarország EU-elnöki programját a plenáris ülésen. Szólt a gazdasági versenyképességi megoldási terveiről, illetve a migrációs javaslatról. Szorgalmazta a schengeni csúcs létrehozását és a háború lezárása felé is javasolt lépéseket. Részletesen szólt Ukrajnával kapcsolatos álláspontjáról, és arról is, mi történik Európában két nappal az amerikai elnökválasztás után.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×