eur:
394.74
usd:
370.78
bux:
65491.46
2024. április 19. péntek Emma

Milliós műtárgyfogás Ferihegyen

Ferihegyen kétmillió forint értékű műtárgyakat, a kelebiai vasúti kirendeltségen pedig húszmillió forintnál nagyobb értékben egy édességszállítmányt foglaltak le a vámosok - közölte Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.

A műtárgyakat a Ferihegyi repülőtéren egy brit, Manchesterbe tartó férfi akarta kivinni az országból. A vámvizsgálatnál a férfi együttműködött az Utasbiztonsági Szolgálattal, csomagjából hat antik jellegű, ezüstnek látszó zománcozott edény került elő.

A vámosok a tárgyak jellege és állapota alapján gyanították, hogy azok a kulturális javak körébe tartoznak, ezt a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal szakvéleménye igazolta.

Az utas sem végleges, sem ideiglenes kiviteli engedéllyel nem rendelkezett, ezért a muzeális edényeket a vámhatóság lefoglalta. A brit férfi ellen kulturális javakkal való visszaélés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×