eur:
393.1
usd:
367.2
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Tizenhét határsértőt fogtak el egy éjszaka alatt Csongrád megyében

Szombat estétől vasárnap reggelig összesen tizenhét határsértőt fogtak el a határrendészek Röszke környékén és Szegeden - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője

Tuczakov Szilvána tájékoztatása szerint az első három határsértőre, szomáliai férfiakra szombaton este találtak rá Röszke külterületén, a vasúti sínek mentén. A férfiak okmány nélkül, illegálisan léptek be az ország területére. Vasárnap kora reggel Röszke közelében, a Széksósi úton bukkantak a határrendészek két palesztin férfire, akik ugyancsak illegálisan lépték át az országhatárt.

Nem sokkal később egy szolgálatba tartó határrendész figyelt fel Szegeden három férfire a Mars téri autóbusz-pályaudvaron. A határrendész szolgálatba helyezte magát, és igazoltatta őket, a három palesztin férfi nem tudta igazolni, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. Elmondták, van egy negyedik társuk is.

Végül, még a reggeli órákban, újabb határsértők kerültek elő Röszke külterületén, lakossági bejelentésnek köszönhetően. A járőrök a polgárőrök közreműködésével meg is találták őket, összesen nyolc embert, közülük hat palesztin, kettő pedig szomáliai. A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárás indult - közölte az őrnagy.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×