eur:
392.36
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

A bűnözőket is lebénította a havazás

A közlekedéssel együtt a bűnözés is szinte megbénult az amerikai Baltimore-ban a kiadós havazások idején, amikor járhatatlanná váltak az utcák a lehullott irdatlan hótömeg miatt - hangzott el a helyi WBAL tévé szerdai tudósításában.

A bő egy héttel ezelőtti nagy viharok nyomán történelmi hórekordok dőltek meg a közép-atlanti térségben, az Atlanti-óceán partvidékén. Baltimore-ban ezen a télen már 183 centiméter hó hullott, a súlyos havazások idején csak a megkülönböztető jelzést használó járművek közlekedhettek az utcákon.

A nagyvárost megbénító időjárás kedvező hatással volt viszont a bűnözési statisztikákra: a súlyos bűncselekményekből múlt héten 71 százalékkal kevesebb történt, mint 2009-ben ugyanezen a héten. Kilenc napi gyilkosságmentes időszak ért véget kedd reggel, amikor Park Heights kerületben lelőttek egy férfit.

A statisztikák szerint a havazások miatt a letartóztatások is megritkultak. Múlt héten mindössze 23 embert kellett a rendőrségnek őrizetbe vennie, ez 79 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, amikor 109 előállítás történt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×