eur:
395.77
usd:
372.62
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

14 évet kapott a rendőrgyilkos futballszurkoló

Tizennégy évi börtönbüntetésre ítélte kedden a cataniai bíróság Antonino Spezialét, akiről bebizonyosodott, hogy három évvel ezelőtt, a Catania-Palermo labdarúgó-mérkőzésen megölte Filippo Raciti rendőrt.

A rendfenntartót egy stadionvécéből kitépett mosdókagylóval találták el, és az orvosok már nem tudtak rajta segíteni. A botrány kapcsán 41 embert vettek őrizetbe, közte 15 kiskorút - maga a gyilkos is még csak 17 éves volt a történtekkor.

A Gazzetta dello Sport című lap szerdai beszámolója szerint az ártatlanságát hangoztató Speziale szenvtelenül vette tudomásul az ítéletet, s azt mondta: nem várt mást. Ügyvédje, Giuseppe Lipera máris jelezte, hogy fellebbeznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×