INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 23. szerda
Tekla

Egy rokkantnyugdíjas akart felrobbantani 15 gépet Ferihegyen

Infostart / InfoRádió

Valószínűleg a rokkantnyugdíja kifizetését akarta meggyorsítani az a csongrádi férfi, aki írógéppel írt levelében tizenöt repülőgép felrobbantásával fenyegette meg a ferihegyi repülőteret, ahol emiatt egy időre kényszerhelyzetet rendeltek el - tájékoztatta az InfoRádiót a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság szóvivője. A férfit a saját házában fogták el, robbanószerkezetet nem találtak nála. Õrizetbe vették és közveszéllyel való fenyegetés miatt eljárást indítottak ellene - tette hozzá Horváth Katalin Fanni.

Csütörtök koradélután érkezett egy levél a ferihegyi reptér üzemeltetőjéhez, amelyben egy ismeretlen személy 15 járat felrobbantásával fenyegetett - mondta az InfoRádiónak a Repülőtéri  Rendőr Igazgatóság szóvivője, aki hozzátette: az ilyenkor szokásos repülőtéri védelmi tervnek megfelelően a repülőtéri Rendőr Igazgatóság kényszerhelyzetet rendelt el Ferihegy egész területén.

Horváth Katalin Fanni elmondta: ez fokozottabb rendőri jelenlétet és biztonsági átvizsgálást jelentett. Hangsúlyozta: a rendőrök azonnal megkezdték a nyomozást, amelynek következtében pár órán belül sikerült a fenyegetőző személyt beazonosítani és csongrádi lakásában elfogni. Közveszéllyel való fenyegetés miatt indítottak ellene eljárást.

A rendőrségnek minden fenyegetést komolyan kell vennie, mivel Ferihegy az ország második legveszélyeztetettebb objektuma. Ha fenyegetés érkezik, akkor mindig kötelező elrendelni a kényszerhelyzetet - emelte ki a szóvivő.

A fenyegetőző férfiról annyit lehet tudni, hogy rokkantnyugdíjas, és valószínűleg a rokkantnyugdíja kifizetését akarta meggyorsítani. A rendőrök a házkutatás során nem találtak robbantásra alkalmas eszközt, de az írógépet, amelyen vélhetően a levelet írta, lefoglalták.

A Csongrád Televízió információi szerint a férfinek nem ez az első fenyegetődzése: korábban az önkormányzat és a hadkiegészítő parancsnokság épületének felrobbantását is kilátásba helyezte.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018