eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Travolta ügyvédje tagadta, hogy csőbe húzta a zsarolókat

Tagadta a John Travolta filmszínészt képviselő jogász a bíróság előtt, hogy lépre csalta volna a sztárt 25 millió dollárra zsaroló mentőst ügyvédként képviselő bahamai szenátort.

Michael McDermott a hét végén tett vallomást arról, hogy miután a színészt fia halálának körülményei miatt megzsarolták, a rendőrség utasítására a Bahamákra utazott. A Pleasant Bridgewater bahamai szenátorral való találkozót szintén a rendőrség kezdeményezésére rögzítette, a beszélgetésre egy olyan szobában került sor, amelyet előzőleg rejtett kamerákkal szereltek fel.

A nyomozás megállapította, hogy az "egyezkedés" eredményeképpen a zsarolók beleegyeztek, hogy négy év alatt részletekben kapnak tízmillió dollárt. (Az eljárás során derült fény arra, hogy Bridgewater a mentős ügyvédjeként került a képbe, akit azért fogadott fel, mert elvesztette az állását, amikor Jett Travolta haláláról nyilatkozott újságíróknak.)

A felvételeket a héten tekinti meg a bíróság.

John Travolta fia, a 16 esztendős Jett január 2-án halt meg a Bahama-szigeteken, ahol a család vakációzott. A tárgyalás során tanúként kihallgatott sztár elmondta, hogy megpróbálta újraéleszteni az öntudatlan gyereket. A helyszínre kiérkező mentős, John Lightbourne kérésére aláírt egy nyomtatványt, amelyen lemondott a fiú helyi orvosi ellátásáról. Mint Travolta hangsúlyozta, részben fogalma sem volt, hogy mit ír alá, részben azzal volt elfoglalva, hogy fiát mihamarabb Floridába szállíttassa repülőgéppel. A gyereket végül mégis a helyi kórházba vitték - a sztár nem tudott időben gépet szerezni -, de már nem lehetett segíteni rajta.

Lightbourne az orvosi lemondó nyilatkozattal akarta megzsarolni a filmszínészt, mondván ha nem fizet, nyilvánosságra hozza, hogy nem tett meg mindent fia túléléséért.

McDermott és a szenátort képviselő Murrio Ducille a múlt hét folyamán több alkalommal összecsaptak a tárgyalóteremben. Ducille csütörtökön "ördögi szándékkal érkezőnek" titulálta kollégáját, és azzal vádolta, hogy csőbe akarta húzni Bridgewatert.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×