eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Tűzoltó autók. Forrás: Facebook /  Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Nyitókép: Facebook / Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Meghalt egy ember egy kigyulladt házban Békésben

Egy ember meghalt, ketten megsérültek egy kigyulladt házban a Békés vármegyei Kondoroson - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Mukics Dániel tájékoztatása szerint szombat éjszaka vonultak ki a tűzoltók a Rákóczi Ferenc utcába, ahol egy 100 négyzetméteres családi ház, valamint a hozzáépített 50 négyzetméteres melléképület égett. Az ott lakó három embernek sikerült kimenekülnie az épületből, ám egyikük visszament és megpróbálta oltani a lángokat.

A szóvivő közlése szerint az idős férfit a tűzoltók hozták ki az égő épületből, az életét már nem lehetett megmenteni.

Hozzátette, a katasztrófavédelem munkatársai másfél óra alatt fékezték meg az eddig tisztázatlan okból keletkezett lángokat, amelyben az épület lakhatatlanná vált és másik két lakója kórházba került. Az eset kapcsán tűzvizsgálati eljárás indult - tájékoztatott a szóvivő.

Mukics Dániel felhívta a figyelmet arra, hogy épülettűz esetén a legfontosabb teendő, elhagyni az épületet és segíteni másoknak is kijönni, majd hívni a 112-es segélyhívószámot.

Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×