eur:
393.97
usd:
369.71
bux:
65877.61
2024. április 23. kedd Béla
Britains Queen Elizabeth II  receives a papier mache relief of a corgi from a member of the public on her visit to Kettering in Northamptonshire.   (Photo by Haydn West - PA Images/PA Images via Getty Images)
Nyitókép: Haydn West - PA Images/PA Images via Getty Images

Új gazdái vannak II. Erzsébet kedvenceinek

Befogadják a királynő imádott kutyáit.

II. Erzsébet királynő corgijai a yorki herceggel és hercegnével, Andrással és Sarah-val fognak élni - közölte egy a családhoz közel álló forrás a CNN-nel. Az 1996-ban elvált pár mindkét tagja a windsori birtokon lévő Royal Lodge-ban lakik.

A hercegnőt a kutyasétáltatás és a lovaglás közös szeretete kötötte össze az uralkodóval - idézte az összeállítást a Blikk.

A corgik az uralkodó jelképeivé váltak, akit hosszú élete során rendszeresen fényképeztek egy walesi corgi-val a lábánál.

A csütörtökön 96 éves korában elhunyt királynőnek a hírek szerint négy kutyája volt, közülük kettő pembroke welsh corgi fajta, Muick és Sandy. A hírek szerint hátrahagyott még egy idősebb, Candy nevű, keverék "dorgi" kutyát és egy Lissy nevű cocker spánielt. Egyelőre nem világos, hogy ki fog vigyázni Candyre és Lissyre.

(A nyitóképen: II. Erzsébet brit királynő egy corgit ábrázoló papírmasé képet kap a northamptonshire-i Ketteringben tett látogatásán 2001-ben.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×