eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Blikk

„Épelméjű ember ilyet nem csinál!” – a 105-ös tetején utazott egy alak

Egészen új szintre emelte a vakmerőséget szombaton egy felelőtlen fiatal srác, aki a 105-ös busz tetején kelt át Budára az esti órákban. A döbbenetes jelenetet a Blikk munkatársa rögzítette, amelyen tisztán kivehető, hogy a budai Váralagútban már két lábon állt a jármű tetején.

„Épp szálltam fel a buszra a Széchenyi István téren, amikor észrevettem, hogy egy srác a megálló szerkezetének tetején lapít, majd átugrik a busz tetejére. Meg sem fordult a fejemben, hogy ott marad – fogalmazott a Blikk kollégája a bulvárlapnak. – A busz átment a Lánchídon, majd amikor leszálltam a Clark Ádám téren, akkor láttam meg, hogy még mindig ott van. Míg állt a busz a megállóban, néhány haverja lepattant, nevetgéltek a fent fekvő fiúval, majd indulás előtt visszaszálltak és mentek tovább.”

Pályafutása során még sosem hallott ilyen hazai esetről az Egységes Közlekedési Szakszervezet vezetője. „Ez még annál is veszélyesebb, mint amikor a villamos ütközőjén utaznak, sokkal kiszámíthatatlanabb a jármű mozgása. Épelméjű ember ilyet nem csinál!” – fogalmazott Naszályi Gábor, aki

attól tart, hogy „új divatirányzat” indul és megszaporodik majd a busz tetején utazók száma.

Bár a veszélyes mutatvány elég látványos volt, a BKK-hoz egyelőre nem érkezett bejelentés az esetről, ugyanakkor a bulvárlap megkereséses nyomán – ígéretük szerint – megvizsgálják a jármű fedélzeti kamerájának felvételeit.

A BRFK szerint, amennyiben valaki nem a jármű kocsiszekrényében utazik az erre kijelölt helyen, az a KRESZ járművek utasaira vonatkozó szabályait sérti meg. A hatóságokhoz szintén nem érkezett eddig bejelentés a konkrét ügy kapcsán. Alapesetben egyébként a hasonló mód történő „utazás” szabálysértés, amiért tettenérés esetén helyszíni bírság (50 ezer forint), vagy szabálysértési eljárásban pénzbírság (150 ezer forint) szabható ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×