eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Mentőautó a gyáli rendőrkapitányság előtt 2018. május 26-án. A Pest megyei kisvárosban, a Vecsési úton két személyautó és egy terepjáró ütközött egymással. Az ütközést követően verekedés tört ki és feltehetően gumilövedékes riasztófegyverből lövések is eldördültek. A helyszínen ketten megsérültek.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Tragédia Hegymagasnál: kutyája próbálta kimenteni a haldoklót a patakból

A puli a pórázánál fogva próbálta kimenteni a gazdáját, de nem volt elég erős hozzá.

Próbálta kihúzni gazdáját a patakból a pulikutya, de nem volt elég ereje hozzá - derült ki a keddi haláleset után. Hegymagason egy szintén a kutyáját sétáltató lány látta, amikor a 46 éves férfi a kutyájával együtt lement a vízhez, aztán később, amikor ismét arrafelé járt, már azt látta, hogy a férfi beleesett a Tapolca-patakba, és a kutyája, Manó kétségbeesetten, teljes erejével próbálja kihúzni onnan - írja a veol.hu az áldozat testvérének elmondása alapján.

A férfi séta közben a csuklójára csavarta a kutya pórázát, és kedvence a kritikus helyzetben ezzel próbálta megmenteni gazdája életét.

Információk szerint a férfi epilepsziás rohamot kaphatott, emiatt esett bele a kibetonozott mederbe, majd a vízbe, miközben megsérült a koponyája.

A rendőrség tájékoztatása alapján bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a történteket a Tapolcai Rendőrkapitányság általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálja.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Az Európai Unió országai tudatosan törekednek arra, hogy féken tartsák a klímaváltozást okozó káros anyagok kibocsátását. Magyarország kibocsátását a globális skálán még statisztikailag is nehéz kimutatni, mégis komoly erőfeszítéseket tesz a klímasemlegesség eléréséért. Zay Balázzsal, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatójával beszélgettünk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
Vészjósló ütemben zabálja az áramot a mesterséges intelligencia, hamarosan 15 atomerőmű is kevés lesz neki

Vészjósló ütemben zabálja az áramot a mesterséges intelligencia, hamarosan 15 atomerőmű is kevés lesz neki

Egyes becslések szerint 2027-re a teljes kapacitáson működő MI szerveregységek anni áramot fogyasztanak, mint Hollandia, és 15 átlagos méretű atomerőmű teljesítményének felel meg. Egyetlen kép generálásának áramfogyasztásából pedig fel lehetne tölteni egy mobiltelefont. A technológiai vállalatok titkolózása megnehezíti, hogy pontos képet kapjunk az igencsak energiaigényes MI-modellek valós fogyasztásáról, és arról, mekkora környezeti terhet jelent a működtetésük. A rendelkezésünkre álló adatok azonban azt sugallják, hogy a fejlesztőknek sürgősen lépniük kell, és fenntartható alternatívákat kell találniuk a jelenlegi működésre. Ebben egyrészt maga a mesterséges intelligencia, illetve a kisebb, hatékonyabb modellek is segíthetnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×