INFORÁDIÓ 
2019. május 20. hétfő
Bernát, Felícia

hajdú-bihar megye

katasztrófavédelem

tűz

Gyál, 2018. május 26. Mentőautó a gyáli rendőrkapitányság előtt 2018. május 26-án. A Pest megyei kisvárosban, a Vecsési úton két személyautó és egy terepjáró ütközött egymással. Az ütközést követően verekedés tört ki és feltehetően gumilövedékes riasztófegyverből lövések is eldördültek. A helyszínen ketten megsérültek. MTI Fotó: Lakatos Péter

Rejtélyes rosszullétek miatt ürítettek ki egy magyarországi áruházat

Infostart

Rosszullétre panaszkodtak a vásárlók szombat délelőtt egy berettyóújfalui bevásárlóközpontban. A helyi tűzoltók a rendőrséggel együttműködve kiürítették az áruházat, száz embernek kellett elhagynia az épületet.

A Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi mobil labor munkatársai iparbiztonsági helyszíni szemlét hajtottak végre.

Légzőkészülék használata mellett átvizsgálták az áruház helyiségeit, méréseket végeztek, mérgező anyag jelenlétét azonban nem tudták kimutatni.

A szerviz szakembereivel leellenőrizték a hűtőgépek hűtőközegét, meghibásodást itt sem tapasztaltak - írja a dehir.hu.

Tűz az iskolában!

Kismarján is veszélyes volt a helyzet, ugyanis egy általános iskola szertárában keletkezett tűz, miközben az intézményben farsangi ünnepséget tartottak.

A szertárban található világító testben zárlat keletkezett és kigyulladtak az ottani berendezési tárgyak. A tüzet a helyszínen tartózkodók porral oltó készülékkel eloltották. A kiérkező létavértesi és berettyóújfalui tűzoltók utómunkálatokat és a helyiség szellőztetését végezték el.

A tűz miatt a tornatermet a rendezvényen tartózkodók, megközelítőleg százötven ember, elhagyták. Személyi sérülés nem történt.

Hajdúszoboszlóra is riasztották szombaton a tűzoltókat, egy családi ház tetőszerkezete, padlástere és két szobája gyulladt ki késő este. A debreceni és hajdúszoboszlói tűzoltók kihoztak két gázpalackot a lángok közül, és a tüzet vízsugárral fékezték meg. A családi házban egy felnőttet és egy gyermek élt, őket rokonoknál helyezték el. Közel öt millió forint kár keletkezett, de a tűzben nem sérült meg senki.

Vasárnap kora délután Józsára riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat az Elek utcába, ahol egy a családi ház kéményét és tetőszerkezetét benőtt növényzet okozott bajt.

A tulajdonos ugyanis begyújtott az ingatlan kemencéjébe. Az így keletkezett hő hatására a borostyán begyulladt. A tűzoltók dugólétrán keresztül közelítették meg a tetőt, ahonnan kéziszerszámok segítségével eltávolították a növényt, majd a tetőszerkezetet átvizsgálták.

A délutáni, kora esti órákban a megye tűzoltóit több avartűzhöz is riasztották.

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018