eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Renoirt loptak Bécsben

A tolvaj egyszerűen leakasztotta a képet egy aukciósház faláról és kisétált vele az ajtón.

Ellopták egy bécsi aukciósházból Pierre-Auguste Renoir francia impresszionista mester egyik festményét, az osztrák rendőrség három elkövetőt köröz.

A bécsi rendőrség közölte, hogy a nyomozás állása szerint hétfő kora este három elkövető ment be a Dorotheum aukciósházba, és egyenesen a második emeleten kiállított Renoir-festményhez tartott, amelyet szerda este árvereztek volna el.

Az elkövetők kivették a festményt a keretéből. "A három férfi különböző kijáratokon hagyta el az épületet, és elmenekült" - olvasható rendőrség közleményében.

"Profi elkövetőkkel állunk szemben", a megfigyelő kamerák azonban felvették a tetteseket - hangoztatta Patrick Maierhofer rendőrségi szóvivő.

A felvételek alapján a tettesekről készült fotókat a rendőrség szerdán közzétette.

A Golfe, mer, falaises vertes (Öböl, tenger, zöld szirtfalak) című 1895-ben készült, 27-szer 40 centiméter nagyságú, tengerparti tájat ábrázoló olaj-vászon kép értékét előzetesen 120-160 ezer euróra (39-52 millió forintra) becsülte az aukciósház.

A Dorotheum már levette aukciós listájáról a Renoir-művet.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×