eur:
393.42
usd:
367.65
bux:
66328.13
2024. április 24. szerda György

Hihetetlen torta lesz a hercegi esküvőn

A tavasz színei és ízei ihlették Harry herceg és menyasszonya, Meghan Markle esküvői tortáját, amelyet egy kis kelet-londoni pékség készít el a májusi menyegzőre - jelentette be a Kensington-palota, Harry londoni rezidenciája és hivatala.

A palota közlése szerint a jegyespár maga választotta ki Claire Ptakot, a Violet Bakery vezetőjét a citromos-bodzavirágos torta elkészítésére.

"A torta vajas krémmel lesz bevonva és valódi virágok fogják díszíteni"

- írta közleményében a Kensington-palota, hozzátéve, hogy a pár alig várja, hogy megossza a fenséges süteményt a május 19-i esküvő vendégseregével.

Az eredetileg Kaliforniából származó Ptak a berkeley-i Chez Panisse étteremben dolgozott Alice Waters séf szárnyai alatt mielőtt a brit fővárosba költözött. Először a kelet-londoni Broadway Market egyik standján árulta otthon készített süteményeit, majd 2010-ben megnyitotta a Violet Bakeryt.

"El sem tudom mondani, hogy mennyire boldog vagyok, amiért engem bíztak meg Harry herceg és Markle kisasszony esküvői tortájának az elkészítésével" - fogalmazott közleményében Ptak. Mint hozzátette, az teszi igazán nagyszerűvé ezt a megbízatást, hogy tudja: ugyanúgy gondolkodnak az alapanyagok származásának, fenntarthatóságának, idényszerűségének és legfőképp az ízének jelentőségéről.

Meghan Markle annak idején gasztronómiai és életmód témákkal foglalkozó honlapja, a The Tig számára készített interjút Ptakkal, innen az ismeretség. (A csaknem három évig futó weboldalnak tavaly intett búcsút az amerikai színésznő, miután egyre nagyobb érdeklődés övezte a herceggel való kapcsolatát.)

Az idén 34 éves herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája -, és a 37 éves amerikai színésznő eljegyzését november végén jelentették be. Az esküvő május 19-én lesz Windsorban, a legősibb angliai királyi rezidencián.

A vendégek névsorát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, és azt sem tudni, hogy ki készíti a mennyasszony ruháját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×