eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Napernyővel óvja a kertjében talált bombát, amit nem visz el senki

Napernyővel óvja a kertjében talált bombát, amit nem visz el senki

Értesítette a rendőrséget az a mosonmagyaróvári férfi, aki kertjében egy fel nem robbant bombát talált. A helyszínre érkező rendőrök viszont azt mondták, a honvédség felelős a bomba elszállításáért és megsemmisítéséért. A tűzszerészek viszont csak harminc napon belül érkeznek ki.

Éppen ásott a kertben a férfi, amikor harminc centiméter mélyen rátalált a bombára. Csákánnyal kifordította a földből, majd értesítette a rendőrséget. A kiérkező járőrök közölték: harminc napon belül jönnek a tűzszerészek a fővárosból.

"Nevetségesnek tartom, hogy ennyi ideig kell várni, idegesít, hogy itt a bomba, hiszen itt élünk a családommal, nincs hová mennünk. A bombát

letakartam egy műanyag vödörrel meg egy kartonnal, és odaállítottam egy napernyőt, hogy ne süsse a nap"

– mondta el a Borsnak az ingatlan tulajdonosa, aki megmutatta a lőszert egy tűzszerész ismerősének is. Szerinte hiába rossz és sérült állapotú a bomba, attól még életveszélyes.

A rendőrök azt mondták neki, ha közterületen találta volna a bombát, más lenne a helyzet, hamarabb intézkednének, de mivel magánterületen van, neki kell rá felügyelnie, de nem viheti el, mert azzal bűncselekményt követ el.

A Honvédelmi Minisztérium a lapot úgy tájékoztatta, csak akkor intézkednek azonnal, ha közterületen, kórház, iskola vagy repülőtér közelében találnak bombát. Más esetekben a tűzszerész járőrnek 30 napon belül kell kiérkeznie a helyszínre, de a gyakorlatban általában a bejelentés követő 1-2 napban elszállítják a robbanószerkezetet.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×