eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Olasz munkanélküli vágta át a Ferihegyre igyekvőket

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat azzal az 50 éves olasz állampolgár, munkanélküli férfival szemben, aki a Budapest XIX. kerület, Kőbánya-Kispest buszvégállomáson a 200E jelzésű buszjáratára várakozó és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre igyekvő honfitársaira specializálódva 23 főt károsított meg - tudatta a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a 2014. márciusa és 2016. februárja közötti elkövetési időszakban az olasz férfi módszere az volt, hogy a bűncselekményeket megelőzően pár órával az Olaszországba tartó repülőgépek indulási időpontját kiderítette, majd a KÖKI buszvégállomáson honfitársaival szóba elegyedve közölte velük, hogy ő is a következő járattal menne hazájukba, de ellopták/elvesztette bankkártyáját.

Arra hivatkozott, hogy a repülőjegyet sem tudja megvenni,

de ha a sértettektől átmeneti segítséget kapna, a felesége és gyerekei várni fogják őt az olasz reptéren, így otthon a kölcsönt azonnal vissza tudja adni.

A sértettek segítőkésznek bizonyultak és alkalmanként 40-50 eurót adtak neki, azonban a férfi repülőjegyet nem vásárolt, nem utazott és természetesen senki nem is várta őt az olasz repülőtereken.

A vádlott a rendőrségen a 23 esetet beismerte, ellene - elfogatóparancs kibocsátása mellett - távollétében folyik tovább a bírósági eljárás, mert jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×