eur:
392.88
usd:
367.85
bux:
66048.18
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Pofon vágta a mosodást, amiért elszíneződött a pólója

Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség önbíráskodás bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy 47 éves nővel szemben, aki 2017 januárjában ruháinak elszíneződésére hivatkozással, az alkalmazottat bántalmazva követelt kártérítést az egyik veszprémi mosodában.

A vádirat szerint az elkövető kora délelőtt fiával lépett be a belvárosi üzletbe, és kiabálva, az ott dolgozó nőt szidalmazva pénzt követelt, majd a pulthoz lépett, és a rajta lévő ruhákat, iratokat, számológépet a földre söpörte.

Annak érdekében, hogy ne tudjon segítséget kérni, a pultról magához vette a sértett mobiltelefonját, egyúttal felszólította, hogy ruhái ellenértékét az összemosás miatt keletkezett pirosas-rózsaszínű elszíneződés miatt fizesse ki.

A sértett hiába mondta a vádlottnak, hogy a kártérítés a mosoda vezetőjére tartozik, a nő tovább követelőzött. Az alkalmazott igyekezett mobiltelefonját visszaszerezni, miközben a vádlott – változatlanul

anyagi elégtételt követelve – arcon ütötte, majd megrúgta.

A sértett segélykiáltásaira ekkor több közeli üzlet dolgozója is a mosodába futott, akik előtt a vádlott a bántalmazást már nem folytatta, de tovább szitkozódott, fenyegetőzött, a nála lévő zsák ruháért pedig több százezres kártérítést követelt, mert állítása szerint csak a pólója 20.000 forintot ért.

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×