eur:
394.59
usd:
365.01
bux:
65480.96
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Csak óvatosan a repülőkön ezzel a mobiltelefonnal!

Az amerikai szövetségi légügyi hatóság figyelmeztetést adott ki légitársaságoknak, amelyben a Samsung Galaxy Note 7 mobil okostelefon készülék használatának mellőzését javasolja a repülőgépeken.

A Federal Aviation Administration (FAA) közleménye szerint a Samsung Galaxy Note 7 készülékek bekapcsolása és feladása a csomagban a repülőgépeken "erősen ellenjavallt" az utóbbi időkben történt incidensek miatt.

A Samsung Electronics a múlt héten jelentette be a Galaxy Note 7 készülékek visszahívását a töltéskor túlhevülő, ezért robbanás- és gyulladásveszélyes akkumulátor miatt. A Samsung két hét alatt 2,5 millió darabot szállított ki az új modellekből az üzletekbe. A csereakció hónapokig is eltarthat.

A Singapore Airlines és három ausztrál légitársaság, a Qantas Airways Ltd, a Jetstar Airways és a Virgin Australia Holdings Ltd a héten már betiltotta a készülékek bekapcsolását és töltését repülőgépein.

A FAA ajánlása alapján az utasok felvihetik ugyan készülékeiket a repülőgépekre, de nem kapcsolhatják be azokat és nem csatlakoztathatják a gépek fedélzeti szórakoztató rendszerének USB-portjához sem.

A második legnagyobb amerikai légitársaság, a Delta Air Lines Inc közölte, hogy folyamatos kapcsolatban van a légügyi hatósággal és a biztonsági szempontokat szem előtt tartva vizsgálja az esetleg szükségessé váló intézkedéseket. Az United Continental Holdings Inc és az American Airlines Group Inc egyelőre nem reagált a FAA felhívásával kapcsolatban tett hírügynökségi megkeresésre.

Az amerikai légügyi hatóság ajánlása nem kötelező érvényű a légitársaságokra nézve. A FAA már korábban is jelezte a légitársaságoknak, hogy általában nem javasolt lítium-ion akkumulátorokat szállítani a repülőgépek rakterében, az utasokat pedig fel kell kérni, hogy ne a feladott, hanem a fedélzeti csomagban szállítsák azokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×