eur:
393.77
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Lebukott a Mount Everest megmászását hazudó pár

Tíz évre kitiltottak az összes nepáli hegyről egy indiai házaspárt, amely hamisított fotókkal próbálta bizonyítani, hogy megmászta a világ legmagasabb hegycsúcsát, a 8848 méteres Mount Everestet.

Dines és Tarakesvari Rathod azt állította, hogy május 23-án jutott fel a világ legmagasabb pontjára, az erről szóló fotókat azonban más hegymászók gyanúsnak találták, mire a nepáli idegenforgalmi hivatal vizsgálatot indított.

A hatóság megállapította, hogy a rendőr házaspár más alpinisták által készített fotókkal manipulált. A házaspár emellett nem működött együtt a nepáli hatóságokkal, és nem voltak elérhetők az őket segítő serpák sem.

Az idegenforgalmi hivatal hétfőn kiadott közleménye szerint a kiszabott büntetés figyelmeztetésül szolgál más hegymászóknak is arra, hogy tartsák tiszteletben az etikai előírásokat.

Sok hegymászó előadóként vagy íróként csinál karriert a Mount Everest meghódítása nyomán.

Két, gyilkos katasztrófák jellemezte év után az épp most zárult idei szezonban 456 ember, köztük 250 külföldi mászta meg a Mount Everestet, tibeti nevén Csomolungmát.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×