eur:
390.23
usd:
364.26
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Csillagászati áron kelt el 900 gramm fehér szarvasgomba

Kereken 100 ezer dollárért, napi árfolyamon átszámítva 31,4 millió forintért egy hongkongi üzletember vásárolta meg a legdrágább, 900 grammos tételt az észak-olaszországi Grinzane Cavourban tartott hagyományos jótékonysági fehérszarvasgomba-árverésen.

Az Asta Mondiale del Tartufo d'Alba 16. kiadásán 11 tételt bocsátottak áruba, ezek együttesen 287 ezer 500 euróért (90 millió forintért) keltek el a vasárnapi aukción, amelyet számos híresség jelenlétében tartottak.

A legértékesebb tételért Giovanni Rana olasz séffel és tésztagyárossal, valamint Tung Csan-hsziang kínai sztárséffel, a Da Dong Roast Duck pekingi vendéglő alapító tulajdonosával vívott késhegyig menő küzdelmet a műholdas összeköttetésben lévő, meg nem nevezett hongkongi mágnás.

A pekingi vendéglősnek be kellett érnie ugyancsak kiváló minőségű, de csak 520 grammos szarvasgombával, amely azonban mindössze 33 ezer eurójába (10 millió forintba) került.

A szarvasgomba-árverésen első ízben vett részt műholdas összeköttetés révén egy úton lévő óceánjáró, a Royal Caribbean hajótársaság New Yorkba tartó sétahajója, amely az első tételt ütötte le legpénzesebb vacsoravendégei számára.

A bevételt karitatív célra fordítják.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×