INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Halloween éjszaka a párizsi katakombákban

InfoRádió / MTI
A francia főváros katakombáiban kínál különleges halloween éjszakai szállást és programot október 31-ére az Airbnb közösségi szállásmegosztó portál.

Az internetes oldal nyereményjátékot szervez október 20-ig. A játékon győztes pár "garantált rémálmokban" részesül a francia főváros egyik legismertebb nevezetességében, szállással és reggelivel.

"Szálljon le a Föld mélyébe, és fedezze fel a titokzatos földalatti útvesztő vérfagyasztó történeteit. (.) Élvezze a napfelkeltét a halottak társaságában" - olvasható a cég programajánlatában.

A különleges estén a szerencsés nyerteseket a katakombák kurátora kalauzolja a föld alatt, ahol egy privát koncerttel egybekötött vacsorát is elfogyaszthatnak, és horrortörténeteket is hallgathatnak mielőtt nyugovóra térnek a holtak között.

A játék résztvevőinek a szállásmegosztó oldalon meg kell indokolniuk, miért gondolják, hogy lesz bátorságuk a katakombákban tölteni az éjszakát.

A nyerteseknek csak egy dologra kell ügyelniük: "tartsák tiszteletben párizsi - élő és halott - szomszédjaik - nyugalmát". Háziállatot sem vihetnek magukkal, "amúgy is lesz már egy szörny az ágy felett" - figyelmeztet az Airbnb.

Az egykori kőbányák folyosóiból kialakult párizsi katakombákban legalább 6 millió párizsi földi maradványai nyugszanak. A maradványokat a 18. század vége és a 19. század közepe között szállították át ide. A katakombákat évente félmillió turista látogatja.

Az Airbnb halloweenra mintegy 350 ezer euróért (109 millió forint) bérelte ki a zárás utáni órákra a katakombákat a párizsi városházától. Ez utóbbi a létesítmény állagmegóvására fordítja a teljes összeget. A katakombákat korábban már filmforgatásokhoz és divatbemutatókhoz is kibérelték.

A címlapról ajánljuk