eur:
393.77
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

"Egyenjogúsították" a kerékpáros munkába járást Helsinkiben

A közösségi közlekedést igénybe vevőkhöz hasonlóan a kerékpárral munkába járó önkormányzati alkalmazottak is kapnak anyagi támogatást a jövőben Helsinkiben.

A finn sajtóban hétfőn megjelent hírek szerint az alkalmazottak eddig havi tíz eurós tömegközlekedési bérletet vehettek igénybe. A bicikli mellett döntők ezt most becserélhetik, és támogatást kaphatnak egy kerékpár beszerzésére. Az adóköteles támogatás összege egy vagy két évre szóló tömegközlekedési bérlet árát érheti el. A lehetőséget azon városi alkalmazottak számára nyitották meg, akik legalább 14 órát dolgoznak egy héten.

A biciklis támogatást valószínűleg sok tanár és nővér választja majd. Helsinki 40 ezer alkalmazottjának ugyanis több mint a fele az egészségügyben és a szociális ellátás területén dolgozik, ötödük pedig az oktatásban.

A finn főváros már sokat fordított kerékpárútjaira. Két éve egy forgalmas belvárosi útszakaszt változtattak kizárólag kerékpárok számára használható útvonallá. Ugyanakkor a város számos utcáján nincs kerékpársáv, a kerekezőknek az autók között kell közlekedniük.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×