eur:
392.72
usd:
366.34
bux:
66717.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Óvodásokat mérgeztek meg bosszúból Kínában

Óvodásokat mérgezett meg egy alkalmazott Kínában bosszúból. Két gyermek meghalt, további 30 megbetegedett. A nőt őrizetbe vették - jelentette szerdán Jünnan tartományból a kínai állami média.

A mérgezés Pinlung faluban történt még márciusban a Csiacsia nevű óvodában. A mérgező, a 44 éves Csao Csien-cse az óvoda biztonsági őre volt. A rendőröknek bevallotta, hogy tettét bosszúból követte el, mert az állomáshelyéül szolgáló helyiséget át kellett adnia az intézménynek. Mint mondta, mérget tett egy zacskó rágcsálnivalóba és bent hagyta egy teremben.

Nem ez az első óvodai mérgezés Kínában. Tavaly májusban mérgezett joghurttól meghalt egy öt- és egy hatéves lányka az észak-kínai Hopej tartományban, mert egy óvodai vezetőnő patkánymérget fecskendezett egy flakon joghurtba. A mérgező szakmai vetélytársát akarta így tönkretenni.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×