eur:
387.69
usd:
357.02
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Akik túlélték a Varázskörutat

Útkereszteződési gúnylista készül Nagy-Britanniában az autósok szavazatai alapján: a legrosszabb, legáttekinthetetlenebb csomópontokra lehet szavazni.

A legesélyesebb az a többszörös, nevezetesen ötszög alakú kereszteződés-csomópont, amely Swindonban van, és amelyet Varázskörútnak becéznek. Az ötszög csúcsain lévő kereszteződések mindegyike körforgalmú, és mindegyik háromfelé ágazik. Annyira legendássá vált, hogy még pólók is készültek "Túléltem a Varázskörutat" felirattal, és kelendőnek bizonyultak. Az ötszörös csomópont 40 éve zavarja össze és csalja csapdába az autósokat.

A szavazást egy autókölcsönző cég kezdeményezte.

"Vidám verseny ez, de komoly értelme van. Azzal, hogy a legveszélyesebb kereszteződésekre megszégyenítőn felhívjuk a figyelmet, a hatóság talán felébred, és cselekszik a biztonság javítása végett" - idézte a cég szóvivőjét a brit Metro újság.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×