eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Ki a legtúlfizetettebb filmsztár?

Eddie Murphy bizonyult a legtúlfizetettebb filmsztárnak az elmúlt egy évben a Forbes magazin legfrissebb listája szerint.

A sztárgázsik és a filmek jegybevételének egybevetésével kialakult rangsor szerint Murphy, akinek produkciói a nyolcvanas években még hatalmas hasznot hoztak a stúdióknak, ma már kész csődtömeg. "Pályafutása összeomlott" - fogalmazott az üzleti magazin az utóbbi évek olyan bukásaira utalva, mint Az üresfejű vagy az Ezer szó.

Az elmúlt egy évben kifizetett gázsijának minden dollárjából csak 2,3 dollár jött vissza a mozikasszáknál, amivel átvette a negatív toplista vezetését az előző "győztestől", Drew Barrymore-tól. A színésznő mostanában nem szerepelt nagy költségvetésű hollywoodi produkciókban, ezért nem került fel a listára.

Az első öt túlfizetett sztár között található még Katherine Heigl, illetve az Oscar-díjas Reese Witherspoon és Sandra Bullock neve, akik a rájuk fordított egy dollárból 3,4-5 dollárt hoztak vissza.

Witherspoon esetében ezt olyan rossz döntésekkel magyarázta a Forbes, mint a 120 millió dollárból készült, de csupán 49 milliós jegybevételt hozó Honnan tudod? című produkcióban vállalt szerepe.

A tízes listán van még Jack Black, aki a Kung Fu Panda című animációs film folytatásával jó lóra tett, ám játékfilmjeire jóval kevesebb néző volt kíváncsi. Nicolas Cage, Denzel Washington és Adam Sandler esetében hat dollár körül mozog a "megtérülési mutató". Ben Stiller munkái ugyan rendre sikeresek, ám óriási gázsija miatt egyetlen malőr - mint a tavaly bemutatott Hogyan lopjunk felhőkarcolót? - is visszaveti "megtérülési mutatóját".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×