eur:
401.15
usd:
367.36
bux:
74336.17
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Vigyázzon a gyilkos pilótakeksszel!

A britek csaknem fele megsérült már teázás közben: egyesek leforrázták magukat, másoknak a kekszmorzsák akadtak a torkukon, de volt, aki betonba ragadt egy teasütemény miatt - derül ki egy friss felmérésből.

A becslések szerint 25 millió brit felnőtt sérült már meg tízórai vagy uzsonna közben, legalább fél ezren pedig kórházba is kerültek a kekszmajszolás és teaszürcsölés közben elszenvedett sérüléseik miatt. Egy most készült felmérésből az is kiderült, hogy a legtöbb galibát a már-már nemzeti eledelnek számító töltött keksz okozza.

A felmérés során megkérdezett britek elképesztő történeteket meséltek arról, hogyan fuldokoltak a torkukon akadt morzsáktól, vagy forrázták le magukat a kilöttyintett teával, kávéval. Sokan arról számoltak be, hogy a fogukból, vagy fogtömésükből tört le egy darab, amikor sütibe haraptak, de akadtak, akiket egy-egy darab keksz vágott szemen.

Egy férfi azt mesélte, hogy megkötőfélben lévő betonba ragadt, mert bemászott valahová egy elejtett keksz után, néhányan pedig arról beszéltek, hogy házi kedvencük, vagy "más vadállat" harapta meg őket, miközben megpróbált megszerezni tőlük egy kekszet vagy süteményt.

A kutatást végző Mindlab International vezetője, David Lewis elmondta: tizenöt féle finomság fizikai tulajdonságait vizsgálták, például azt, hogy mennyire bírják a mártogatást, vagy hogyan morzsálódnak, majd ezeket összevetve a megkérdezettek elmondásaival, megállapították, melyik a legveszélyesebb és a legártalmatlanabb közöttünk.

A vizsgálat szerint a legtöbb félnivalójuk azoknak van, akik előszeretettel fogyasztják a pilótakeksz-szerű töltött finomságot, a legkevésbé pedig azok aggódjanak, akik a legjobban a piskótatallért szeretik.

Címlapról ajánljuk
Helyzetjelentés Floridából: bajba jutott magyarok jelentkezését várja a tiszteletbeli konzul

Helyzetjelentés Floridából: bajba jutott magyarok jelentkezését várja a tiszteletbeli konzul

A hurrikán után most a tornádóktól tartanak Florida lakói – mondta Pazaurek Piros tiszteletbeli konzul, aki a Hungarian Hub elnevezésű nonprofit szervezet elnökeként az amerikai magyarok összefogásáról is beszámolt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×