INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Halálbüntetés várhat a holokauszttagadó ámokfutóra

Infostart / InfoRádió
A washingtoni Holokauszt Múzeumban lövöldöző idős férfi az ügyész szerint veszélyt jelent a közösségre, ezért nem lehet szabadon engedni, még akkor sem, ha már nagyon idős és megrendült az egészsége.

James Von Brunn június 10-én gépfegyverrel a kezében lépett be a washingtoni Holokauszt Múzeumba, ahol tüzet nyitott, és halálosan megsebesített egy színes bőrű biztonsági őrt.

Ha a 89 éves férfit bűnösnek találják, akár halálbüntetést is kaphat. Tárgyalásának első napján a bíróságon az ámokfutó azt mondta: az amerikai alkotmány szerint egy igazságos és gyors tárgyalás jár neki. "Az Amerikai Egyesült Államok állampolgára vagyok, és tengerésztisztként arra esküdtem fel, hogy védelmezzem a hazámat" - tette hozzá a gyilkos, akibe azonban a bíró hamar belefojtotta a szót.

Az idős férfi megtörten, egy kerekesszékben érkezett meg a tárgyalóterembe, ahol kifejezéstelen arccal hallgatta az ellene felhozott vádak listáját. Az ügyész szerint Von Brunn öngyilkos szándékkal lépett be az épületbe.

"Azért választotta a Holokauszt Múzeumot, mert az vallja, hogy a holokauszt egy hazugság" - hangoztatta az ügyész, aki szerint bár Von Brunn nagyon idős és megrendült az egészsége, nem lehet szabadon engedni, mert veszélyt jelent a többi emberre. "Az a tény, hogy 89 éves csak még veszélyesebbé teszi, mert már nincs mit vesztenie" - tette hozzá.

A címlapról ajánljuk