eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Bűnös a gyermekét imával gyógyítani próbáló férfi

Bűnösnek találta a bíróság azt az amerikai férfit, aki csupán imádkozott kislányáért, ahelyett, hogy orvoshoz vitte volna. A férfi azt remélte, Isten meggyógyítja a gyermekét.

A 11 éves lány cukorbetegségbe halt bele családja Wisconsin állambeli otthonában még tavaly márciusban. Apja és anyja, Dale és Leilani Neumann akár 25 évre is börtönbe kerülhet, amiért nem vitte orvoshoz a gyereket; büntetésükről októberben dönt majd a bíróság.

A tárgyalás során több orvosszakértő is azt hangoztatta: a kislány még ma is élne, ha megfelelő kezelést kap. A 47 éves apa azonban nem vitte kórházba a gyereket, mert bizonyos volt benne, hogy Isten meggyógyítja majd.

"Ha orvoshoz viszem, az orvost Istennél előbbre valónak tartottam volna" - mondta a férfi, aki állítólag azt hitte, hogy a lánya influenzás: nem tudta, mennyire beteg valójában. Ügyvédje szerint az apa meg van győződve afelől, hogy a hittel való gyógyítás működött, és hogy nem követett el bűnt.

Az ügyészek szerint azonban a férfi csak kisebbíteni akarja felelősségét. Úgy vélik: a gyereket mindenképpen kórházba kellett volna vinni, hiszen sem járni, sem beszélni, de még inni és enni sem tudott. A szülők csak akkor hívtak hozzá mentőt, amikor leállt a légzése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×