eur:
393.08
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Michael Jackson csak infúzióval kapott szerrel tudott aludni

Házkutatást tartottak az amerikai hatóságok kedden Michael Jackson személyi orvosának Las Vegas-i otthonában és rendelőjében. Arra kerestek bizonyítékokat, hogy elkövethetett-e az orvos emberölést. Az orvos bekötötte az intravénás infúziót, amikor az énekes aludni kívánt, s beszüntette a gyógyszer adagolását, amikor a sztár fel akart ébredni.

A kábítószer-ellenes ügynökség (DEA), a Los Angeles-i és a Las Vegas-i rendőrség nyomozói azt próbálták kideríteni, hogy Conrad Murray adott-e a sztárnak június 25-i hirtelen halála előtt olyan gyógyszert, amely a halálát okozhatta. Az orvost egyelőre nem nyilvánították gyanúsítottnak.

Korábban a nyomozók kikérdezték, s házkutatást tartottak a többi orvosnál is, akik az elmúlt évek során Michael Jacksont kezelték.

Az 51 éves Conrad Murray májusban lett Michael Jackson orvosa, s a tervek szerint elkísérte volna a sztárt a júliusban kezdődő londoni koncertsorozatára is. Június 25-én Michael Jackson ágya mellett volt, próbálva újraéleszteni a sztárt, mielőtt azt egy Los Angeles-i kórházba szállították, s halottnak nyilvánították.

Az orvos "fő állomáshelye" Los Angelesben van, ám Kalifornián kívül Nevadában és Texasban is praktizál. Múlt héten a Los Angeles-i rendőrség és a DEA ügynökei házkutatást tartottak Conrad Murray houstoni házában. Bírósági feljegyzések szerint arra kerestek bizonyítékokat, hogy elkövethetett-e az orvos emberölést.

A toxikológiai vizsgálat eredményei még váratnak magukra, ám a nyomozók a vizsgálat során abból indulnak ki, hogy egy erős klinikai altatószer, a propofol okozhatta az énekes szívmegállását. Feltételezések szerint Michael Jackson két éven át alkalmazta a készítményt. Egy magát megnevezni nem kívánó rendőrségi forrás szerint a nyomozók most arra keresik a választ, hogy hány orvos adta be a szert Michael Jacksonnak.

Az illető szerint Jackson rendszeresen kapta a propofolt: az orvos bekötötte az intravénás infúziót, amikor az énekes aludni kívánt, s beszüntette a gyógyszer adagolását, amikor a sztár fel akart ébredni. Michael Jackson halálának a napján Conrad Murray valamikor éjfél után kötötte be az infúziót.

Edward Chernoff, Conrad Murray ügyvédje azt nyilatkozta, hogy az orvos nem írt fel, vagy adott be semmi olyat, ami megölhette Michael Jacksont. Az ügyvéd nem kívánt reagálni a rendőrségi forrás szavaira, mondván, hogy "nem kommentálunk pletykákat, burkolt utalásokat vagy névtelen nyilatkozatokat".

Edward Chernoff szerint az orvos június 25. reggelén lelt rá Michael Jackson hálószobájában az eszméletlen énekesre. Az orvos megpróbálta újraéleszteni, egyik kezével szívmasszázst végezve, a másikkal pedig az énekes hátát támasztotta.

A névtelenséget kérő rendőrségi forrás elárult részleteket arról is, hogyan élt az énekes a halála előtti hetekben, leírta Jackson hálószobáját, ahol infúziós felszerelést, s három oxigénpalackot fedeztek fel. További 15 oxigénpalack volt a testőrök szobájában.

A propofol nem alkalmazható altatószerként. Mivel a készítmény elnyomja a légzést, csökkenti a szívverés frekvenciáját és a vérnyomást, ezért a propofolt csupán kórházban, megfelelően képzett személy alkalmazhatja.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×