eur:
392.26
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Csaknem halált hozott a vizi bicikli

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indult nyomozás, miután kedden délután a zalalövői Borostyán-tóba esett egy kislány, akit mentőhelikopterrel vittek kórházba - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Salamon Róbert elmondta: a helyi kempingben táborozó 11 éves lány - az első információk 9 évesnek mondták - "vízi foglalkozás közben egy vízi bicikliről a tóba esett, majd elmerült". A kislányt a partra mentést követően a helyszínen újraélesztették, majd mentőhelikopterrel kórházba vitték. Meg nem erősített hírek szerint a kislányt egy szintén ott táborozó fiú mentette ki a vízből. Szemtanúk szerint a több éve működő táborban a gyerekekkel nem vetették fel a mentőmellényeket.

Az eset kapcsán a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya indított nyomozást foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt.

A kislányt a szombathelyi Markusovszky Kórház felnőtt intenzív osztályán helyezték el. Állapotáról azonban a szülők kérésére nem adhattak felvilágosítást.

Az egyhetes táborozás hétfőn kezdődött mintegy 30 zalai iskolás részvételével, de a tragédia miatt a táborhelyet bezárták. A gyerekek többségét a szülők már hazavitték.

A tábort vezető pedagógus szerdán az MTI érdeklődésére annyit közölt, hogy a szülők kérésére nem beszélhet a történtekről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×