INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Csaknem halált hozott a vizi bicikli

InfoRádió / MTI
Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indult nyomozás, miután kedden délután a zalalövői Borostyán-tóba esett egy kislány, akit mentőhelikopterrel vittek kórházba - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Salamon Róbert elmondta: a helyi kempingben táborozó 11 éves lány - az első információk 9 évesnek mondták - "vízi foglalkozás közben egy vízi bicikliről a tóba esett, majd elmerült". A kislányt a partra mentést követően a helyszínen újraélesztették, majd mentőhelikopterrel kórházba vitték. Meg nem erősített hírek szerint a kislányt egy szintén ott táborozó fiú mentette ki a vízből. Szemtanúk szerint a több éve működő táborban a gyerekekkel nem vetették fel a mentőmellényeket.

Az eset kapcsán a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya indított nyomozást foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt.

A kislányt a szombathelyi Markusovszky Kórház felnőtt intenzív osztályán helyezték el. Állapotáról azonban a szülők kérésére nem adhattak felvilágosítást.

Az egyhetes táborozás hétfőn kezdődött mintegy 30 zalai iskolás részvételével, de a tragédia miatt a táborhelyet bezárták. A gyerekek többségét a szülők már hazavitték.

A tábort vezető pedagógus szerdán az MTI érdeklődésére annyit közölt, hogy a szülők kérésére nem beszélhet a történtekről.

A címlapról ajánljuk