eur:
400.94
usd:
367.59
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

Kopaszon és csontsoványan halt meg Michael Jackson - a boncolás részletei

Sovány és kopasz volt halálakor Michael Jackson - derült ki a csütörtökön elhunyt popsztár boncolási jegyzőkönyvéből. Közben az énekes magánorvosa tagadta, hogy erős fájdalomcsillapító injekciót adott volna Michael Jacksonnak halála előtt.

Aggodalmait fogalmazta meg Michael Jackson halálának körülményei kapcsán a popsztár apja. Joe Jackson a vasárnapi, Los Angeles-i Black Entertainment Television Awards díjátadó gála előtt beszélt erről, de részleteket nem árult el, arról majd a család ügyvédje számol be, amint megkapják a második boncolás eredményét.

"Számotokra Michael ikon, számunkra azonban családtag, aki örökké a szívünkben él. A családom és a magam nevében köszönöm a szeretetet és a támogatást. Michael nagyon hiányzik nekünk" - mondta az eseményen szintén résztvevő Janet Jackson, a popsztár testvére.

Gyomrában csak gyógyszerek voltak


Közben kiszivárogtak a csütörtökön elhunyt énekes hivatalos boncolásának részletei. Eszerint Michael Jackson csontsovánnyá fogyott, mindössze 50 kilogramm volt, mivel naponta csak egyszer evett. Gyomrában csak gyógyszereket találtak, ételt nem.

A jelentés szerint csípőjén, combján és vállain tűszúrások nyomai voltak, vélhetően itt kapta a fájdalomcsillapító injekciókat. Szinte egész testén láthatóak voltak a kozmetikai műtétek utáni hegek. Halála pillanatában parókát viselt, ugyanis kopasz volt. Hátán sebeket találtak, vélhetően egy esés miatt, térdein pedig horzsolásokat fedeztek fel.

Az újraélesztés miatt több bordája eltört, az adrenalin injekciók következtében pedig szíve körül tűszúrások nyomai voltak láthatóak.

Orvosa nem adott neki inejkciót

A popsztár magánorvosa tagadta, hogy erős fájdalomcsillapító injekciót adott volna Michael Jacksonnak halála előtt. Az orvos ügyvédje hangsúlyozta: Conrad Murray kardiológus soha nem adott, és még csak fel sem írt Demerolt vagy OxyContint a szupersztárnak. Korábbi feltételezések szerint a Demerol injekció beadásával az orvosnak szerepe lehetett a sztár halálában.

Az ügyvéd elmondta azt is, hogy Murray ágyban fekve, eszméletlen állapotban talált rá Jacksonra, még meleg volt a teste, és kitapintható gyenge pulzusa, de már nem lélegzett. A meglepett orvos azonnal újraélesztést alkalmazott. Egyes állítások szerint a doktor helytelenül hajtotta végre az újraélesztést, az ügyvéd azonban kijelentette: Murray képzett doktor, tudta, mit kell tenni. A csütörtöki 911-es segélytelefon tanúsága szerint a doktor akkor is próbálta a mellkas ritmusos összenyomásával feléleszteni az énekest, amikor kihívták a mentőket.

A gyermekek és a vagyon sorsa bizonytalan

Michael Jackson családja még nem döntött arról, mikor és milyen formában tartják meg a popsztár búcsúztatását. Egyes értesülések szerint a temetést szerdán rendezik meg az énekes kaliforniai Neverland birtokán, de elképzelhető, hogy hétvégén, július 4-én, az amerikai függetlenség napján tartják a szertartást.

Egyelőre az is bizonytalan, mi lesz a sorsa a Neverland birtoknak, és vita kezdődött Michael Jackson három gyermekének elhelyezéséről is. Az énekes szülei szerint kizárólag nekik van joguk rendelkezni fiuk ügyeiben, beleértve gyerekeit is, ám elképzelhető, hogy a két idősebb gyerek anyja, Debbie Rowe veszi magához őket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutattak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indult a hét. Amerikában Colombus-nap mellett is rekordon zárt az S&P500, de a többi főbb index is emelkedéssel kezdte a hetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×