eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A férfi, akinek a lottónyeremény romba döntötte az életét

Egy 9 millió fontos (3 milliárd forintos) lottónyeremény valószínűleg mindenki életét megváltoztatja. Keith Gough-val is ez történt, csakhogy minden rossz irányba változott.

Az 58 éves brit férfi négy évvel ezelőtt nyert a lottón. Akkor volt egy jó állás, szerető felesége és barátai - mára azonban egyedül maradt.

"Az életem csodálatos volt, de a lottónyeremény mindent romba döntött. Mi értelme van a pénznek, ha csak sírsz tőle az ágyban? Ha meglátok valakit bemenni egy trafikba, már azt tanácsolom neki, nehogy lottózzon" - mondta Keith Gough.

A pékségben dolgozó brit férfi megpróbált a nyeremény után is dolgozni, de kollégái irigysége miatt végül felmondott. Ez indította el a lejtőn saját bevallása szerint. "A napi rutin nélkül elkezdtem költeni és költeni, mivel mindig volt felesleges pénz nálam."

Keith Gough valóban nem tudott félretenni: százezreket költött lóversenyekre, 60 ezer fontért vett egy luxusautót, 1 millióért egy elegáns birtokot Chesire-ben, sofőrt és kertészt is felvett. Kedvenc csapata, az Aston Villa díszpáholyát 35 ezer fontért bérelte ki.

Életvitele miatt sorra kezdte elveszíteni barátait, majd felesége is elhidegült tőle, miután rájött, hogy titokban iszik. A férfi alkoholra is rengeteg költött: 45 fontért vett minden nap whiskyt és gint. "Korábban csak egy-egy üveg bort ittam az ebédhez, de aztán csak amiatt piáltam, hogy rosszul érezzem magam. Minden egyes nap ittam" - ismerte el.

Két évvel a nyeremény után elvált feleségétől, majd elvonóra került. De még nem itt volt a lejtő alja: megkereste egy James Prince nevű szélhámos, aki jövedelmező vállalkozások ígéretével 700 ezer fontot csalt ki tőle. A férfit később csalás miatt 3 éves börtönbüntetésre ítélték.

A korábban rengeteg költő Keith Gough ma már szinte csak a zöldségesnél költ, és unokaöccsével él. "A pénz már nem érdekel. Azt hittem, a lottónyeremény választ ad az álmaimra, de ezek az álmok szemétté váltak."

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×