eur:
387.62
usd:
359.68
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely

Anyjának adta ki magát a "briliáns csaló"

Összesen 117 ezer dollárt (23 millió forintot) vett fel jogosulatlanul az az amerikai férfi, aki nem jelentette be anyja halálát.

Paróka, vastag smink és női ruha - mindössze ennyire volt szükség Thomas Prusik-Parkinnak, hogy hat éven át megtévessze a hatóságokat. A New York-i férfinak 2003-ban halt meg anyja, Irene, de ő a temetés intézésekor szándékosan hamis adatokat adott meg,

A 49 éves amerikai férfi ezután saját anyjának adta ki magát, így felvette a nyugdíját és a nőnek járó segélyeket, és még jogosítványát is meghosszabbította. Egy hónapban 700 dollár ütötte a markát a csalás révén.

A férfinak bűntársa is akadt Mhilton Rimolo személyében, aki az unokaöccsének adta ki magát, és a hivatalokban segített az "idős nőnek" az ügyintézésében. A csalássorozatnot ezen a héten leleplezték, miután rendőrséghez fordult annak a háznak a tulajdonosa, ahol a férfi anyja is élt.

"Pimaszságát tekintve példátlan ez a csalás" - mondta az ügyész, Charles Hynes. Hozzátette: az elkövető rendkívül okos, terveit pedig briliánsnak tartja.

Az elismerés ellenére Thomas Prusik-Parkin felelni kell tettéért: nagy értékű lopással, hamisítással és összeesküvéssel vádoljk, összesen 25 éves börtönbüntetést is kaphat.

Címlapról ajánljuk
Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

A hatalom visszaszerzésére törekszik a német Kereszténydemokrata Unió (CDU). Németország legnagyobb konzervatív pártjának kongresszusa elfogadta az új programot: a hetvenoldalas dokumentum a korábbi, immár tizenhat éves programot váltja fel, amely felett eljárt az idő. A párt felett azonban aligha, a 2021-es választási kudarc után mára ismét Németország legerősebb pártjává vált.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Az EU komoly lépéseket vár el a kormánytól a társadalmi felzárkóztatásban

Az EU komoly lépéseket vár el a kormánytól a társadalmi felzárkóztatásban

Magyarország több kihívással küzd az oktatás, a szociális védelem és a munkaerőpiac területén. Sokakat fenyeget a társadalmi perifériára szorulás veszélye, a gyereket nevelőket túl kevéssé támogatja az állam, és a munkavállalók nagy részének digitális készségei még mindig hiányoznak – derül ki az Európai Bizottság friss szociális konvergenciáról szóló országelemzéséből. A jelentés kiemeli, hogy bár a kormány tett néhány lépést e kihívások kezelésére, úgy látják, további szakpolitikai intézkedésekre van szükség, hogy javuljon az emberek életminősége, csökkenjen a társadalmi kirekesztettséggel fenyegetettek száma, valamint kevesebben éljenek a szegénységi küszöbön.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×