eur:
387.61
usd:
356.98
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Próbaidőre küldik a Guns N' Roses dalait közzétevő bloggert?

Próbaidőre engedik azt a férfit, aki a nyáron blogján letölthetővé tette a Guns N' Roses új, akkor még megjelenés előtt álló lemezének kilenc számát. Kevin Cogillt akkor váratlan gyorsasággal szerelte le a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI).

Szerzői jogok megsértésében találták bűnösnek az a férfit, aki pár hónappal azelőtt, hogy megjelent volna a Guns N' Roses másfél évtizede készülő lemeze, a Chinese Democracy, letölthetővé tette blogján annak kilenc számát. A bíróság azt javasolja, engedjék próbaidőre a 27 éves Kevin "Skwerl" Cogillt.

Axl Rose-ék úgy hirdetik a lemezt, mint a valaha létezett legjobban várt albumot. Két éve a stúdióköltségek elérték a 8,5 millió dollárt.

Cogill korábban az Universal kiadónál dolgozott, most honlapkészítésből él. Blogja az Antiquiet nevet viseli. Õ maga, bevallása szerint, "ismeretlen internetes forrásból" jutott hozzá a Chinese Democracy dalaihoz, amelyeket még júniusban tett föl az Antiquietre.

Nemsokára aztán nagy meglepetés érte a férfit: miközben ebédelt, két FBI-ügynök állított be hozzá. "Hátborzongató, hogy tudják, hol dolgozom" - mondta. Az FBI emberei negyed órán keresztül kérdezgették arról, hogyan jutott hozzá a dalokhoz, majd közölték, hogy reggel hét óra körül is meglátogatják.

Az ügynökök látni akarták az eredeti számokat, de azokat a férfi már korábban törölte Axl Rose, az együttes énekese ügyvédjének kérésére. Így csak az interneten széles körben elérhető másolatokat tudott mutatni nekik.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×