eur:
404.17
usd:
373.78
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

A siker titka: határozott kézfogás

Nagyobb eséllyel kapja meg álmai állását, ha kézfogása határozott - állítják amerikai kutatók. Vizsgálatuk szerint a nők esetében még fontosabb, hogy kellemes legyen a kézfogás.

Könnyebben kap állást az, akinek határozott, erőteljes a kézfogása - derült ki az Iowai Egyetem kutatóinak kísérletéből, amelynek során közel száz egyetemista önkéntes vett részt.

A kutatók arra kérték a hallgatókat, hogy vegyenek részt egy-egy állásinterjún, amelynek során négy-öt állítólagos leendő kollégájukkal kellett megismerkedniük, így kezet fogniuk.

A "leendő munkatársak" valójában azt figyelték, hogyan, mekkora erővel és milyen hosszan szorítanak kezet velük a diákok, végül értékelésüket összevetették azzal, hogy a fejvadászok az interjú nyomán megfelelőnek találták-e a jelentkezőket az adott állásra.

Kiderült, hogy a határozott kézszorítást a barátságosság és a dominancia jelének veszi a partner, míg a gyenge kézfogásból arra következtethet, hogy a másik befelé forduló és rossz idegzetű.

A legnagyobb eséllyel azokat alkalmazták volna, akiknek a kézfogása a leghatározottabb volt, és a leghosszabb ideig néztek partnerük szemébe annak során. A nőknél ráadásul az erős kézszorítás még hatásosabb, mint a férfiaknál.

A kutatók ugyanakkor figyelmeztettek: a nőknek nem érdemes túl erősen megszorítani leendő férfi főnökük kezét, mert az azt gondolhatja, hogy agresszívak, amolyan méhkirálynő típusúak.

A kézfogás szokása valószínűleg a középkori Európában honosodott meg először: így üdvözölték egymást királyok és lovagok, hogy mutassák, nem akarnak kárt tenni a másikban és nem rejtegetnek fegyvert. Innen származik a magyar üdvözlés, az "itt a kezem, nem disznóláb" is: disznólábnak egy pisztolytípust neveztek, vagyis a szólás azt jelentette, békés a szándékom.

Címlapról ajánljuk
Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Párizsban, a France Football díjátadó gáláján átadják az előző labdarúgóidény legkiválóbb szereplőinek a díjakat, különböző kategóriákban. A meghívottak már mind ott vannak a színházteremben, a képek egyikén sem bukkant fel Real Madrid-futballista, azaz a jelek arra mutatnak, a BL-címvédő beváltotta fenyegetését és bojkottálja a programot.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×