eur:
387.91
usd:
357.78
bux:
68176.13
2024. május 17. péntek Paszkál

Kész csoda: túlélte, hogy közvetlen közelről fejbe lőtték!

Közvetlen közelről fejbe lőtték, de túlélte a támadást egy brit férfi; a lövedéket, amely éppen elvétette a szemét, az orrából emelték ki az orvosok.

Alig hittem, hogy életben vagyok - mondta Daniel Greenwood, miután magához tért az operáció után, amelynek során eltávolították az arckoponyájába fúródott lövedéket. A férfit dulakodás közben lőtte fejbe támadója, aki megpróbálta ellopni nyakából az aranyláncát.

Greenwoodot egy 21 éves fiatal, David Cummins támadta meg, aki 9 milliméteres pisztolyát korábban a közelükben álló asztalra tette. Hogy ártalmatlanná tegye a tolvajt, Greenwood fejbe vágta őt egy kalapáccsal, de ez nem volt elég: mindketten a lőfegyverért nyúltak, ami elsült.

David Cumminst a bíróság legalább három és fél éves letöltendő börtönbüntetésre ítélte, miután a fiatal beismerte a lőfegyverrel való visszaélést és a rablási kísérletet. A bíró szerint enyhítő körülmény, hogy nem szándékosan tüzelt.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×