eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Összeguberálták maguknak a nászutat

Egy angol pár különös módon gyűjtötte össze a pénzt a nászúthoz: több hónapon keresztül újrahasznosítható szemetet szedtek az utcákról, amelyeknek a beváltásáért annyi jutalompontot kaptak, hogy megvehették az áhított repülőjegyet.

John és Ann Till nejlonzacskóval a kezében mászkált angliai otthonuk közelében az utcákon, hogy összeszedjék az eldobott üvegeket és műanyag dobozokat. Céljuk nem egyszerűen a szelektív hulladékgyűjtés és a környezet védelme volt, hanem az is, hogy megvehessék a nászútjukra a repülőjegyet.

A Petersfieldben élő pár kiszámította: ha az újrahasznosítható hulladékot elviszik a közelben lévő Tescóba, és ott bedobálják azokat az erre a célra kihelyezett gépbe, akkor a szemétért kapott jutalompontokból összegyűlhet a repülőjegyük ára.

Az áruház akciója szerint ugyanis minden negyedik újrahasznosítható hulladékért pontok járnak egy kártyára, amelyet repülőjegyre lehet beváltani.

A leleményes pár annyi szemetet guberált, hogy közel 58 ezer kilométer gyűjt össze kártyájukon, hogy hazafelé első osztályon utazhattak.

Az egész telet és tavaszt guberálással töltötték, és azzal, hogy bedobálják az összegyűjtött hulladékot a gépbe. "Néha 600 darab szemetet kellett egyenként bedobálnunk a masinába - órákig tartott" - mesélte Ann Till.

A kitartó pár májusra gyűjtött össze annyi pontot, hogy úgy gondolták, most már elég lesz. Augusztusban összeházasodtak, aztán elindultak a nászútra: áthajóztak New York-ba a Queen Mary 2 óceánjárón, majd elutaztak Denverbe, Coloradóba, Nashville-be és Tennessee-be. Végül Atlantából repültek vissza Londonba - az összeguberált repülőjegyből.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×